Υλικά:
6-8 καρότα
1 γλυκοπατάτα
2 πράσα
1,5 L νερό
2 κρεμμύδια
1 κύβο λαχανικών
50ml λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. τζίντζερ
1κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Σοτάρουμε τα καρότα με το πράσο και το κρεμμύδι
Τα σβήνουμε με κρασί
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό , τον κύβο λαχανικών, πάπρικα και κάρυ
Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακά τα καρότα
Κρατάμε λίγο νερό από την κατσαρόλα και το υπόλοιπο αφού κρυώσει λιγάκι το βάζουμε σε ένα μούλτι,
αν δείτε ότι χρειάζεται παραπάνω νερό προσθέστε λίγο από αυτό που κρατήσατε.
Αφού φτιάξετε την υφή της σούπας όσο πηχτή ή ρευστή την θέλετε ,
την βάζετε ξανά στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και είναι έτοιμη.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέστε μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα , ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο πιπέρι
Καλή σας απόλαυση!