4 μεγάλες πατάτες
4 αυγά
100 γρ. παρμεζάνα
1 καρότο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1 μεγάλη ντομάτα
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό αγγούρι
Για την σάλτσα:
1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ μαγιονέζα lighter than light(έχει 6%λιπαρά)
1 κ.σ κέτσαπ χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ μουστάρδα
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.γ πάπρικα
1/2 κ.γ πιπέρι
1/2 κ.γ αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καθαρίζω τις πατάτες & τις βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα που να τις σκεπάζει, με 1 κ.γ αλάτι.
Βάζω τις πατάτες να βράσουν και σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζω τα αυγά για 8 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο, ψιλοκόβω τα λαχανικά μου, στις ντομάτες και τα αγγούρια αφαιρώ τα σπόρια,
ενώ τα καρότα τα κόβω πολύ λεπτά στον τρίφτη στην πλατιά κοπή.
Στην ίδια κοπή, κόβω flakes και την παρμεζάνα.
Μέχρι να βράσουν οι πατάτες, ανακατεύω και τα υλικά της σάλτσας και την βάζω ψυγείο.
Αφού βράσουν οι πατάτες(εμένα μου αρέσουν αρκετά βρασμένες να τις τσιμπάω με το πιρούνι και να λιώνουν), τις σουρώνω και τις αφήνω να έρθουν σ θερμοκρασία δωματίου.
Καθαρίζω τα αυγά και τα κόβω στα 4.
Έπειτα, ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.