Υλικά για τα μπιφτέκια
400 γρ σολωμό
1 μεσαίο κρεμμύδι
μαϊντανό
άνηθο
4 φρυγανιές ολικής
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
Υλικά για τη σάλτσα
100 γρ τυρί κρέμα
100 γρ γιαούρτι 2%
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
άνηθο ψιλοκομμένο
Υλικά για το μπέργκερ
ψωμάκια μπέργκερ
λάχανο ψιλοκομμένο
μαιντανό ψιλοκομμένο
τη σάλτσα που φτιάξαμε
και τα μπιφτέκια
Οδηγίες
Σε ένα μπολ προσθέτουμε:
ψιλοκομμένο σολωμό χωρίς πέτσα, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο, τριμμένη φρυγανιά και τα μπαχαρικά
Ανακατέβουμε όλα τα υλικά μαζί ,
πλάθουμε μπιφτεκάκια των 100 γρ
τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο airfryer για 20 λεπτά
αλλιώς στο φούρνο στον αέρα στους 200 για 20 λεπτά
ή μέχρι να ροδίσουν
(στα 10 λεπτά μπορείτε να τα γυρίσετε ανάποδα)
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τυρί κρέμα, γιαούρτι 2%, ξύσμα από ένα λεμόνι, χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι και άνηθο ψιλοκομμένο
Τα ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη να μπεί στα μπιφτέκια
Τέλος παίρνουμε τα ψωμάκια και τα γεμίζουμε με τη σάλτσα, το μπιφτέκι , και το λάχανο με το μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση