(Καλαμάρι, πεταλίδα & χουχούλια- σαλιγκάρι θαλάσσης)
Για 6 άτομα
Θα χρειαστείς
300 γρ καλαμάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
400 γρ καθαρισμένες & ζεματισμένες πεταλίδες
200 γρ χουχούλια ζεματισμένα κ καθαρισμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 φλ ελαιόλαδο
4 μεγάλες ντομάτες φρέσκες καθαρισμένες στον τριφτη
1/2 άνηθο
500 γρ κριθαράκι χοντρό
1 κ.σ. Αλάτι
1 κγ πιπέρι
1 κγ κύμινο
1 κγ ζάχαρη καστανή
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι & αφού ζεσταθεί με συνεχές ανακάτεμα μαλακώνω τα κρεμμύδια μου ως να καραμελώσουν σε μεσαία φωτιά να παραμείνουν ξανθά. Έπειτα προσθέτω το καλαμάρι & ανακατεύω σταθερά για 5-7 λεπτά. Προσθέτω έπειτα τη ντομάτα & τα μπαχαρικά κ τη ζάχαρη. Αφού πάρει μια βράση προσθέτω το κριθαράκι μου & το γυρίζω να γλασαριστεί. Προσθέτω το μισό άνηθο και 3-4 ποτήρια νερό. Αναδεύω συνεχώς (για 15 περίπου λεπτά) και όταν το κριθαράκι θέλει αλλά 5 λεπτά προσθέτω τα ζεματισμένα θαλασσινά & τον άλλο μισό άνηθο. Δοκιμάζω σε αλάτι & πιπέρι και αναδεύω έως να χυλώσει το κριθαρότο. (Κατέβασε το από τη φωτιά όσο είναι ακόμα αλτέντε το κριθαράκι).
Αν τώρα δεν είσαι λάτρης των «περίεργων» θαλασσινών υπάρχει και η επιλογή με το κλασικό κριθαρότο καλαμαριού.