Για 4 μερίδες
Θα χρειαστούμε:
-1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκίτσες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1-2 πατάτες μικρές ή γλυκοπατάτες
-2 καρότα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
-1 κσ πελτέ ντομάτας
-200 γρ κονκασέ ντομάτα
-2 φύλλα δάφνης
-1 στικ κανέλας
-1/2 κγ μοσχοκάρυδο
-300 ml βραστό νερό
-2 κσ ελαιόλαδο
-αλάτι
– πιπέρι
Οδηγίες:
-Σοτάρω με 2 κσ ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα για 3-4 λεπτά
-Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
-Προσθέτω το κουνουπίδι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας , το κονκασέ ντομάτας και τα δαφνόφυλλα
-Σιγοβράζω σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
-Αφαιρώ το κουνουπίδι και συνεχίζω μα τα υπόλοιπα υλικά
-Μόλις δέσει η σάλτσα βάζω ξανά το κουνουπίδι μέσα να πάρει θερμοκρασία και σβήνω
-Ελέγχω για αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο
-Δεν ξεχνάμε να συνοδέψουμε με μισό κεσεδάκι cottagge ή με 3 κσ τυρί κρέμα
Καλή σας απόλαυση!