Όταν σας ανέφερα πως έχω παρά πολύ μάνγκο κάποιος μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω mangobread! Αφού το banana bread πήγε σύννεφο και στις δυο καραντίνες ας επεκταθούμε και στα άλλα φρούτα! Τα fruit breads είναι ένα είδος ψωμιού βρώμης ελαφρά γλυκού, στο οποίο κυριαρχεί το φρούτο της επιλογής μας!
Υλικά:
2 φλ. νιφάδες βρώμης
1,5 φλ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της ολικής άλεσης
2 φλ. πουρές μάνγκο
2 αυγά
1/2 φλ. ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι όπως καρύδας
1 φλ. ταχίνι ολικής
2/3 φλ. αγαύη
5 κ.σ. σπόρους τσία
4 κ.σ. Psyllium
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. τζίντζερ
3 κ.σ. χρυσός λιναρόσπορος αλεσμένος
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά μας (βρώμη, αλεύρι, μπέικιν, τσία, ψύλλιο, λιναρόσπορο, τζίντζερ) και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2: Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά στοιχεία (μάνγκο, αυγά, ταχίνι, λάδι, αγαύη) κι αναδεύουμε καλά με σύρμα.
Βήμα 3: Ενώνουμε τα δυο μείγματα ομογενοποιώντας με μια μαρίζ.
Βήμα 4: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 5: Σε μια φόρμα κέικ παραλληλόγραμμη βάζουμε λαδόκολλα και από πάνω το μείγμα μας.
Βήμα 6: Ψήνουμε για μια ώρα ή ανάλογα το φούρνο μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαιράκι από το κέντρο του mango bread μας!
Εμείς το λατρεύουμε με το Chocospread μας που το φτιάχνουμε με ταχίνι, αγαύη και κακάο γάλακτος!