Ένα πολύ ωραίο νηστίσιμο πιάτο και διαφορετικό είναι τα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι και χορταρικά!
Υλικά:
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα για 4-5 λεπτά και σουρωμένα
1/2 κιλό τουλάχιστον σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο
1 πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος του κομμένο σε ροδέλες)
1 καρότο τριμμένο & 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 ματσάκι άνηθος
1-1/2 λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι-πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σωταρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2: Προσθέτουμε τον πελτέ, τα φασόλια και ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
Βήμα 3: Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα και μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά ή μέχρι τα φασόλια μας να είναι έτοιμα.
Βήμα 4: Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ένα ωραίο μεσογειακό χορτοφαγικό πιάτο και παράλληλα καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών.
Και μια καλή ιδέα για τα παιδιά που αγαπάνε το σπανάκι αλλά δεν αγαπούν τα φασόλια.