Πολύ δροσερό γλυκό για τους λάτρεις του μάνγκο είτε είσαι vegan είτε δεν είσαι, είτε θες τάρτα και νηστεύεις!
Υλικά:
Για τη βάση:
20 χουρμάδες μουλιασμένους για 30 λεπτά σε χλιαρό νερό
1/2 φλ. αλατισμένα φιστίκια
1/2 φλ. φυστικοβούτυρο ολικής
3 κ.σ. λάδι καρύδας
4-5 κ.σ. βρώμη
1/2 κ.γ. τζίντζερ
Για την κρέμα:
2 φλ. πουρέ μάνγκο
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1/2 φλ. αγάβη
1 πρεζα τζίντζερ
1 φακελάκι ζελέ ανανά light (χωρίς ζάχαρη)
Για το σερβίρισμα φρούτο της επιλογής μας
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζουμε τους μουλιασμένους χουρμάδες (έχοντας αφαιρέσει το κουκούτσι) μαζί με όλα τα υλικά της βάσης σε δυνατό μπλέντερ και ομογενοποιούμε (το λάδι καρύδας το θέλουμε υγρό όποτε ίσως χρειαστεί μπεν μαρί).
Βήμα 2: Στρώνουμε το μείγμα μας μέσα σε θήκες για ταρτάκια στη βάση και στα τοιχώματα!
Βήμα 3: Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4: Για τον πουρέ μάνγκο μουλιάζουμε σε νερό για 24 ώρες στο ψυγείο αφυδατωμένες λωρίδες μάνγκο χωρίς ζάχαρη και την επόμενη μέρα στραγγίζουμε και περνάμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρέ. Αντίστοιχα με 2 φρέσκα μάνγκο μπορούμε πολύ πιο απλά να τα πολτοποιήσουμε στο μούλτι και να κάνουμε πουρέ σε 2 λεπτά.
Βήμα 5: Στο μίξερ αδειάζουμε την κονσέρβα με το γάλα καρύδας και χτυπάμε καλά για 5-7 λεπτά να γίνει σαν σαντιγί.
Βήμα 6: Με πολύ αργό ρυθμό ρίχνουμε τμηματικά το φακελάκι ζελέ ανανά όσο το μίξερ μας δουλεύει σε μεσαία ταχύτητα.
Βήμα 7: Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ μάνγκο, την αγάβη και το τζίντζερ.
Βήμα 8: Βγάζουμε τις βάσεις τάρτας από το ψυγείο, γεμίζουμε με την κρέμα μας και στολίζουμε με φρούτα!
Επειδή θέλουν προσοχή στο ξεφορμάρισμα καλό είναι είτε να έχουμε βάλει μέσα χαρτάκι για τάρτες είτε να τις ξεφορμάρουμε προσεκτικά με μία μαρίζ.
Ασφαλώς μπορούμε εναλλακτικά να φτιάξουμε μία μεγάλη τάρτα!
Διατηρούνται στο ψυγείο για 4 μέρες! Αν και δεν νομίζω να τους ξημερώσει 4η μέρα!