Πριν σας πω τη συνταγή για την πιο υγιεινή κρέμα, θα κάνουμε λίγο μάθημα
Γλυκομανάνη:
Είναι διαλυτή φυτική ίνα
Προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Κότζακ (Konjac)
Είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητά της στο αδυνάτισμα, αλλά και τη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη και της χοληστερόλης
Τη συναντάμε σαν συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και στη βιομηχανία τροφίμων ως συστατικό σε ζυμαρικά, άλευρα και σαν πρόσθετο τροφίμων.
Απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού, σχηματίζει στο έντερο ένα παχύρρευστο gel και όλο αυτό βοηθάει στην απώλεια βάρους, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της χοληστερόλης, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και τέλος στην ενίσχυση του εντερικού μικροβιώματος.
Υλικά για την κοτζακόκρεμα
500 ml γάλα επιλογής
1 κ.γ κρέμα σκόνη γλυκομανάνης (τη ζητάτε στο εμπόριο σαν σκόνη Konjac)
1 scoup πρωτείνης ή 1 κ.σ κακάο με 1κ.σ κρυσταλλική στέβια/ερυθρυτόλη
ή 1κ.σ κανέλα με 1κσ στέβια / ερυθρυτόλη
Σε ένα αντοκολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να γίνει μία κρέμα.
Μπορεί να καταναλωθεί είτε κρύα είτε ζεστή.
Εγώ για ντεκόρ έβαλα 2 κερασάκια μπορείτε να βάλετε και 1 κγ μαρμελάδα φρούτων χωρίς ζάχαρη ή και σκέτη!