Για αυτά τα αυτοσχέδια γλυκάκια θες 3 λεπτά για να τα φτιάξεις, 10 λεπτά για να ψήσεις και αλλά 20 δευτερόλεπτα για να τα εξαφανίσεις!
Είναι ανάμεσα σε muffins και ταρτάκια, εξ ου και ταρτομαφινάκια!
Υλικά για 12 μαφινάκια:
2 φλ. βρώμη αλεσμένη
1 φλ. ταχίνι ολικής 100%
2/3 φλ. μέλι ή σιρόπι από σφενδαμο ή αγαύη (εγώ έβαλα αγαύη)
2-3 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ψήνουμε σε μικρά φορμάκια στον αέρα για 9-10 λεπτά στους 170-180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα.
Βήμα 2: Προαιρετικά στολίζουμε με κανέλα ή λίγο κακάο ή σταγόνες σοκολάτας (εγώ έβαλα σταγόνες σοκολάτας με στέβια).
Βήμα 3: Τα τρώμα αφού παγώσουν και όσα δε φαγωθούν τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα ένα ένα και τα φυλάμε μέχρι και 1 εβδομάδα (μπορούμε πριν την κατανάλωση να τα ζεστάνουμε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα!)
Αν έχετε χρόνο για κάτι πιο σπέσιαλ δοκιμάστε τα muffins με καρύδι πεκάν!