Για 2 άτομα θα χρειαστείς:
4-6 μεσαίες κατεψυγμένες γλώσσες
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. Μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 πρεζα ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
1 φλ νερό
Οδηγίες:
Σε 2 μεγάλα αντικολλητικό τηγάνια
Βάζω από 1 κ.σ. Ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζω τις γλώσσες απευθείας όπως είναι από την κατάψυξη, αφού βγάλουν τα νερά τους βάζω τα υπόλοιπα υλικά μοιρασμένα στα 2 τηγάνια κ σκεπάζω με καπάκι για 5-7 λεπτά. Ανοίγω το καπάκι να εξατμιστεί το νερό που έχει απομείνει & σερβίρω με λίγο ωμό ελαιόλαδο & φρέσκο χυμό λεμόνι μαζί με πολίτικη σαλάτα.
Για την πολίτικη σαλάτα:
2-3 κούπες τριμμένο λάχανο
2 τριμμένα καρότα
1-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ζουλιέν
2 κλωνάρια σέλερι (κομμένα σε λεπτές φέτες με τα φύλλα τους)
Χυμό από 1/2 λεμόνι μέτριο
1 κγ αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. Μηλοξυδο
1 σκελ. σκόρδο τριμμένη
2-3 κ.σ. μαϊντανό
Οδηγίες:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζουλάμε με τα χέρια & αφήνουμε τη σαλάτα για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο. Αφού βγάλει τα ζουμιά της Στραγγίζουμε
& σερβίρουμε.