Κλασικό φαγητό αγαπημένο!
Άλλοι το λέτε μπριάμ, άλλοι τουρλού!
Υλικά:
5 κολοκύθια
4-5 μικρές μελιτζάνες
4 καρότα
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
3 πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φρέσκιες ντομάτες
1 ποτήρι ντομάτα στον τρίφτη
1 φλ. ελαιόλαδο
1,5 φλ. νερό
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο
Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Κόβουμε σε φετάκια τα λαχανικά μας.
Βήμα 2: Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά! Ή ανάλογα με τον φούρνο μας. Εγώ αρχικά σκεπάζω το φαγητό και τα τελευταία 15 λεπτά το ξεσκεπάζω και δυναμώνω.
Βήμα 3: Σερβίρουμε με ανθότυρο! Κλασικό ελληνικό φαγάκι που το μάθαμε από τις γιαγιάδες μας γεμάτο αρώματα!